01juni

‘Stille’ wijkactie in Houtkamp

Bloemen, planten en dieren verdienen aandacht van PvdA-GroenLinks. Tijdens een wijkactie door de Houtkamp koesteren gemeenteraadsleden en partijvrijwilligers zaterdag 1 juni alles wat groeit, bloeit en geniet van het park.

Door: de redactie

,,De Houtkamp is een belangrijk park voor mens én dier’’, zegt gemeenteraadslid Sarah van Roemburg, die zelf ook graag in de Houtkamp en andere groene delen van Leiderdorp vertoeft. ,,We zitten aan het einde van het broedseizoen, waar de een de vogels hun rust gunt, maar een ander gaat er met zijn neus bovenop staan. Dat laatste is – wellicht goedbedoeld – niet de bedoeling. Wij proberen natuurliefhebbers liever met bordjes dan met boa’s voorlichting te geven over hoe zij zich in het broedseizoen moeten gedragen. Daar valt nog een wereld te winnen.’’

Raadslid Van Roemburg vindt dat de gemeente vogels zo nodig moet beschermen, maar dat de mensen zelf ook een grote verantwoordelijkheid hiervoor dragen. In een recreatieve omgeving als de Houtkamp willen hond, kind en mens prettig vertoeven en moet iedereen rekening houden met elkaar. En in dit seizoen gaan de broedende vogels wat haar betreft voor. ,,De gemeente heeft er wel oog voor’’, stelt Van Roemburg ,,Zo zijn er 70 nestkastjes in de Houtkamp, vertelde de wethouder na vragen hierover in de raad. En dat is heel positief. Als de mensen hun hond aangelijnd houden en de kat voorzien van een belletje, kunnen de vogels gedijen..’’

Zaterdag verwacht zij een bijzondere opgave voor haar partijgenoten en haar. ,,Enerzijds willen we energiek aan de schoonmaak gaan met onze grijpers en vuilniszakken, anderzijds willen we de rust in het park niet verstoren. Maar op een gepaste manier gaan wij het gesprek graag aan met andere parkbezoekers. De Europese verkiezingen komen er namelijk aan en Europa is heel belangrijk voor onze klimaatwetgeving. De naderende verkiezingen mogen dan over Europa gaan, we houden onze blik ook gericht op onze eigen omgeving. Sterker nog, de Houtkamp vind ik een bijzonder mooi stukje van Europa!’’

Groepsfoto van eerdere prikactie in Bloemerd

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan