15augustus

Leiderdorp kan dorst lessen bij watertappunt

Onze PvdA-GroenLinks-wethouder Gebke van Gaal nam de voorziening van drinkwaterbedrijf Oasen officieel in gebruik.

Door: de redactie

Met een watertappunt bij de Natuurspeeltuin staat Leiderdorp op de kaart. Sinds dinsdag 13 augustus kun je er met een druk op de knop gratis de dorst lessen. 

Het tappunt werd feestelijk in gebruik genomen in het bijzijn van een groep van de kinderopvang en een stoet oudere belangstellenden, onder wie vrijwilligers van de Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp.

Van hen liepen Riny Vons van het bestuur en gemeenteraadslid Sem Overduin met een brede glimlach rond. Het idee voor een strategisch gelegen watertappunt kwam van het bestuur van de Natuurspeeltuin en werd door Sem ruim een jaar geleden opgepikt. Vanuit de gehele gemeenteraad kwam er bijval voor het plan, waarna het nog bijna een jaar duurde voordat alles in kannen en kruiken was voor het eerste watertappunt van Leiderdorp.

Maar dan heb je ook wat, bleek dinsdag bij de opening. Zo legde Bas Bouwman van Oasen uit dat Leiderdorpers zich voortaan kunnen laven aan water dat helemaal uit Langerak afkomstig is. De plaatselijke jeugd had overigens al voor de officiële opening een voorproefje genomen. Een van de kinderen was volgens Riny Vons zo opgetogen dat hij haar toevertrouwde dat dit ‘het lekkerste water was dat hij ooit had gedronken’.





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan