01juni

Gebke van Gaal kent geen grenzen in aanloop naar Europese verkiezingen

Wethouder Gebke van Gaal (PvdA-Groenlinks) gaat zaterdag de grens over. In aanloop naar de Europese verkiezingen reist zij 1 juni naar Groningen.

Door: Olaf Mc Daniel

Daar ontmoet zij om 10 uur onder meer collega Dr. Alaa Alhamwi van die Die Bündnis 90/ Die Grünen, de Duitse zusterpartij van GroenLinks. Halverwege de dag bezoekt het internationale gezelschap het Duitse Oldenburg en later Berne om daar de kiezers een hart on de riem te steken.

In Leiderdorp vertegenwoordigt Gebke als wethouder de PvdA-GroenLinks, maar in Europees verband zit GroenLinks in een andere fractie dan de PvdA. Gebke maakt deel uit van het partijbestuur van GroenLinks Nederland.

Het programma bevat een huis-aan-huiscampagne (canvas), bezienswaardigheden aan weerszijden van de grens, lekkernijen en een afsluitend internationaal festival.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan