23september

PvdA-GroenLinks treft schone buurt rond Stierenbrug

Tussen de buien door heeft PvdA-GroenLinks Leiderdorp zaterdag een geslaagde wijkactie gehouden rond de Stierenbrug. Met voor het eerst wethouder Gebke van Gaal in de gelederen ontdeden raadsleden en partijvrijwilligers de buurt opmerkelijk snel van zwerfafval. Bovendien druppelden er wat nuttige tips uit de buurt binnen.

Door: de redactie

Wijkactie rond Stierenbrug mooie binnenkomer voor wethouder

Tijdens het rondje door de wijk gaan de gesprekken met voorbijgangers vooral over het verkeer. Aan de kant van de Hoofdstraat klaagt een bewoner over het lawaai dat auto’s dagelijks maken. Aan de andere kant (hoek Loevestein - Ockenrode) wijst een buurtbewoner wethouder Van Gaal op het belang van veilige fietsroutes. ,,In Leiderdorp is het goed toeven’’, zegt hij. ,,Alleen fietsers komen er bekaaid af. Ook in de buurt van de Stierenbrug is het onduidelijk welke route zij moeten aanhouden. Met enkele aanpassingen kan het in het hele dorp veiliger worden voor fietsers.’’

Gebke van Gaal - net als haar partijgenoten op de fiets – noteert de aanbevelingen ijverig, tot tevredenheid van de bewoner. Contacten met het gemeentehuis verliepen voor hem tot nu toe vaak moeizaam, afhankelijk van de medewerker met wie hij te maken had.

Ook die opmerking slaat de nieuwe wethouder op tijdens haar eerst wijkactie in Leiderdorp. De straten en struiken liggen er na de korte schoonmaakronde onberispelijk bij. Gemeenteraadslid Sem Overduin: ,,Wat is dit een nette buurt.’’

Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan