11september

Gebke van Gaal wethouder voor PvdA-GroenLinks

Gebke van Gaal is toegetreden tot het college van burgemeester en wethouders in Leiderdorp. De Leidse werd maandag 11 september tijdens een gemeenteraadsvergadering met algemene stemmen tot wethouder gekozen.

Door: de redactie
De opvolger van Bob Vastenhoud heeft namens PvdA-GroenLinks onder meer ruimtelijke ordening, verkeer en milieu in haar portefeuille.
Gebke van Gaal krijgt een bos bloemen van de burgemeester
 

Voor Gebke verliep de avond glorieus. Gadegeslagen door haar ‘fanclub’ (familie en vrienden) kreeg de nieuwkomer een warm onthaal. Niet alleen burgemeester Laila Driessen en de wethouders Herman Romeijn en Daan Binnendijk stelden Gebke op haar gemak, ook de gemeenteraad ging unaniem akkoord met de voordracht. ,,Ik voel me meteen heel welkom in Leiderdorp’’, zei Gebke na afloop. ,,De stemming was voor de aanwezige kinderen spannender dan voor mij. Bij elf voorstemmers was het voor iedereen duidelijk dat ik wethouder zou worden.’’

Ook fractievoorzitter Olaf McDaniel toont zich blij met de benoeming. ,,Fijn ook dat Leiderdorp nu ook een vrouw als wethouder heeft. Gebke heeft bestuurlijke ervaring en kent de omgeving. Dat zij met algemene stemmen is gekozen vind ik ook een goed teken.’’

Na haar benoeming en de felicitaties schoof Gebke meteen aan bij haar nieuwe collega’s. Haar omvangrijke portefeuille komt in grote lijnen overeen met die van haar voorganger.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan