21augustus

Gebke van Gaal voorgedragen als wethouder

PvdA-GroenLinks Leiderdorp draagt Gebke van Gaal voor als opvolger van wethouder Bob Vastenhoud

Door: de redactie

Na een korte en intensieve sollicitatieronde rolde de ervaren bestuurder uit Leiden als de meest geschikte kandidaat uit de bus. Van Gaal (49) was tot begin julie voor GroenLinks actief als provinciebestuurder in Flevoland.

Fractievoorzitter Olaf McDaniel spreekt opgetogen over ‘een voortreffelijke kandidaat’. ,,Gebke van Gaal is een vrouw, lid van GroenLinks en zij komt uit de regio’’, aldus McDaniel, die de sollicitatiegesprekken bijwoonde. ,,Daarnaast heeft zij een cv om U tegen te zeggen en is zij zeer gemotiveerd om zich de komende jaren als wethouder in te zetten voor Leiderdorp.’’

Gebke van Gaal

Wanneer ook de gemeenteraad heeft ingestemd met de kandidatuur van Van Gaal, neemt zij de fakkel over van Bob Vastenhoud. De Leiderdorper liet eind juni weten dat het wethouderschap een te zware wissel trok op hem en zijn gezin. In overleg met de andere wethouders Daan Binnendijk (CDA) en Herman Romeijn (Lokale Partij Leiderdorp) en burgemeester Laila Driessen zal Van Gaal bepalen met welke portefeuilles zij aan de slag gaat. Als ervaren bestuurder is zij van vele markten thuis. In Flevoland behoorden duurzaamheid, klimaat, omgevingswet, participatie en bestuurlijke vernieuwing tot haar takenpakket. Daarnaast is de Leidse ook financieel en economisch onderlegd.

Na de afgelopen provinciale verkiezingen stopte het werk van Van Gaal als gedeputeerde in Flevoland, omdat GL (en PvdA ) geen deel meer uitmaken van de nieuwe coalitie.

Voor Van Gaal kwam de vacature in Leiderdorp op een gunstig ogenblik. McDaniel is blij een wethouder te kunnen voordragen met hart voor gemeentepolitiek. Van Gaal was fractievoorzitter en gemeenteraadslid in Leiden en burgerraadslid in Waterland. ,,Gebke heeft een voorliefde voor een omgeving waarin wat te doen valt. Dan valt zij hier met haar neus in de boter, want PvdA-GroenLinks wil de komende jaren nog heel wat bereiken in Leiderdorp. Op het gebied van energie, natuur, huisvesting, plaatselijke economie, ruimtelijke ordening, vervoer, sociaal beleid en zeker ook participatie kunnen we nog mooie stappen maken.’

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan