16april

Thuiswedstrijd in groene Bloemerd

Wijkactie PvdA-GroenLinks in het teken van natuur en sport. Met een wijkactie in De Bloemerd speelt PvdA-GroenLinks zaterdag 22 april in feite een thuiswedstrijd.

Door: de redactie

Gemeenteraadsleden en partijvrijwilligers houden van 11.00 tot 12.30 uur een lopend spreekuur in en rond de Natuurspeeltuin, een groene oase te midden van sport- en recreatievoorzieningen.

De Bloemerd is voor fractievoorzitter Olaf McDaniel het levende bewijs dat sport, recreatie en natuur prima kunnen aanvullen. ,,Verenigingen als RCL, Alecto, Velocitas en ook Liethorp bieden er vertier voor vele honderden sporters’’, zegt McDaniel, zelf nog actief als (wandel)voetballer. ,,Maar vlak ook de betekenis van de natuurspeeltuin niet uit. Daar vinden jong en oud op een speelse manier hun weg in een van de groenste delen van Leiderdorp.’’

Om deze belangrijke voorzieningen in stand te houden stropen vrijwilligers de mouwen op. In het geval van de Natuurspeeltuin is oud-gemeenteraadslid Riny Vons de drijvende kracht. McDaniel kent bij de sportclubs ook zulke mensen, die zich belangeloos inzetten voor het grotere geheel. ,,Hun waarde valt niet in geld uit te drukken. Vrijwilligers zijn ook in Leiderdorp het cement van de samenleving.’’

Als bescheiden blijk van waardering haalt PvdA-GroenLinks tijdens de wijkactie zwerfafval weg uit de groene Bloemerd. Daarnaast gaan de raadsleden – gehuld in groene of rode jasjes – graag in gesprek met mensen met wensen, vragen of klachten.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan