13maart

Omwonenden Winkelhof willen dat wijkagent optreedt

Jongeren in de minderheid tijdens wijkactie PvdA-GroenLinks

Door: de redactie

Jongeren duiken zelden op tijdens de wijkactie die PvdA-GroenLinks zaterdag Leiderdorp zaterdag hield rond de Winkelhof. Dat valt ook Sem Overduin op, met zijn 26 jaar het jongste gemeenteraadslid van Leiderdorp. ,,Vandaag heb ik met eigen ogen gezien hoezeer onze gemeente is vergrijsd.’’

Met jong en vooral ook oud knoopt Overduin – in gezelschap van een stuk of tien partijgenoten - geanimeerde gesprekken aan over plaatselijke knelpunten en de aanstaande verkiezingen. Sommige Leiderdorpers willen een stemadvies, andere uiten specifieke wensen voor hun buurt. Goede maatregelen om de verkeersdrukte en herrie rond het winkelcentrum te beperken en wetshandhavers die optreden tegen mensen die de regels aan hun laars lappen.

Wethouder Bob Vastenhoud toont begrip voor deze dagelijkse noden. Op zijn beurt legt hij geduldig uit dat de praktijk soms weerbarstig is. Een dure hydraulische zuil bijvoorbeeld die defect raakt kan hij pas vervangen als de gemeenteraad daar veel geld voor overheeft. Wijkagenten en boa’s kunnen niet overal tegelijk zijn om bekeuringen uit te schrijven.

Laat onverlet dat de wethouder het nut van ordehandhaving inziet. Met zijn partijgenoten en een enkele buurtbewoner ontdoet Vastenhoud het winkelplein van bergen zwerfafval. Ook die zijn hem een doorn in het oog. Bovendien kost de inzameling van afval de gemeente handenvol geld.

Een deel van de delegatie van PvdA-GroenLinks – met links wethouder Bob Vastenhoud en rechts het jonge gemeenteraadslid Sem Overduin - rust uit na gedane arbeid.

Foto: Een deel van de delegatie van PvdA-GroenLinks – met links wethouder Bob Vastenhoud en rechts het jonge gemeenteraadslid Sem Overduin - rust uit na gedane arbeid.

Ondanks deze alledaagse beslommeringen is de sfeer tijdens de wijkactie goed. Tussen de schoonmaakwerkzaamheden door bereidt PvdA-GroenLinks het winkelend publiek voor op de provinciale-statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen van woensdag 15 maart. Energievraagstukken, woningbouw, opvang van vluchtelingen en openbaar vervoer komen allemaal aan bod. En, speciaal voor Sem Overduin, aandacht voor jongeren. Want als zij zich niet vertegenwoordigd voelen, zoeken zij hun heil wellicht elders.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nlof 06 38 03 01 52).

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan