02februari

Blik op Zijlkwartier

Suggesties voor aanpak parkeerproblemen welkom tijdens wijkactie

Door: de redactie

Bezoekers van de wijkactie van PvdA-GroenLinks in het Zijlkwartier kunnen beter niet met de auto komen. De partij richt zich zaterdag 4 februari vooral op plaatsen waar weinig lege parkeervakken zijn. Los daarvan is iedereen met goede suggesties tussen 11.15 en 12.30 uur van harte welkom aan de Zijldijk bij de Spanjaardsbrug.

Met deze wijkactie denkt PvdA-GroenLinks verschillende vliegen in een klap te slaan. Zo wil de progressieve gemeenteraadsfractie zicht krijgen op de parkeerdruk in de wijk. Ook de eigen wethouder Bob Vastenhoud (met verkeer in zijn portefeuille) verzamelt goede ideeën om de parkeervakken zo betaalbaar mogelijk beschikbaar te houden voor de bewoners. Nu wijken Leidenaars soms uit omdat zij aan de Leiderdorpse kant van het water wel gratis kunnen parkeren en in hun eigen woonplaats niet.

Dat zogenoemde ‘waterbedeffect’ is wethouder Bob Vastenhoud een doorn in het oog. Het liefst zou hij voor heel Leiderdorp een modern parkeerbeleid invoeren, want ook elders in de gemeente lopen de ergernissen over parkeren soms op. Tijdens de wijkactie verzamelt PvdA-GroenLinks op aanvullende tips van buurtbewoners ter verbetering van de situatie.

Tot slot ontdoen de plaatselijke politici en partijvrijwilligers – soms in samenwerking met buurtbewoners – de straten, stoepen en struiken van zwerfafval. ,,Dat is onze manier om minder blik op straat te krijgen’’, zegt fractievoorzitter Olaf McDaniel met een toespeling op de parkeerproblematiek.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl (mailto:tim.ank.bdk@ziggo.nl) of 06 38 03 01 52).

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan