20april

Bob Vastenhoud kiest meteen de linker zetel

Allereerste wethouder van combinatie PvdA-GroenLinks Leiderdorp.

Door: de redactie

Zijn fans uit Delft en uit familiekring moesten er lang op wachten, maar dinsdagavond laat ging de wethouderswens van Bob Vastenhoud dan toch in vervulling. Burgemeester Laila Driessen nam de kandidaat van PvdA-GroenLinks Leiderdorp in een goedgevulde raadzaal de belofte af. Bob Vastenhoud is daarmee de eerste van deze combinatie die op de wethouderszetel plaatsneemt.

Nadat hij de bijbehorende bloemen in ontvangst had genomen, sprintte de jonge wethouder bijna naar de linker wethouderstoel (voor de kijker rechts). Een van zijn voorgangers (oud-wethouder Willem Joosten) had eerder op de avond gememoreerd dat de middelste zetel geen geluk bracht. De wethouder die daarop plaatsnam, zat doorgaans de rit niet uit.

Dinsdag viel die twijfelde eer te beurt aan Herman Romeijn van de Lokale Partij Leiderdorp. Rechts van het midden schoof Daan Binnendijk van het CDA aan, de enige van het trio met ervaring als wethouder. Olaf Mc Daniel meldde in een korte toespraak dat hij blij is met dit trio. ,,Van hen is Bob Vastenhoud een upcoming young talent. Ik hoop dat Leiderdorp lang plezier van hem kan beleven.’’

Rookie Bob Vastenhoud weet zich in de gemeenteraad gesteund door een vijfhoofdige fractie, geleid door Olaf Mc Daniel. Marlies van Beek is plaatsvervangend fractievoorzitter, Sarah van Roemburg en Sem Overduin beginnen aan hun eerste termijn. Roeland Schmidt keert na een afwezigheid van nog geen maand terug om de raadszetel van Bob Vastenhoud over te nemen. De nieuwe wethouder heeft onder meer wonen in zijn portefeuille, een terrein dat hij in zijn vorige baan in Delft goed heeft leren kennen.

Van de beoogde burgerraadsleden van PvdA-GroenLinks was alleen Maya van der Steenhoven aanwezig. Zij is nu officieel lid van de steunfractie en mag mee vergaderen in het politiek forum. Noisa van Malkenhorst ziet daarvan af vanwege een verhuizing naar buiten de gemeente.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan