01februari

Wijkactie PvdA-GroenLinks bij Dijkwacht Leiderdorp

Met een discussie over wonen wil de combinatie PvdA-GroenLinks Leiderdorp haar wijkactie op zaterdag 5 februari extra inhoud geven.

Door: de redactie

Op de hoek van de Dijkwacht nabij de Bruggemanbrug en vlakbij supermarkt Hoogvliet trakteert de rood-groene combinatie belangstellenden van 11.15 tot 12.30 uur op een goed gesprek en desgewenst een kopje koffie.

,,Over wonen heeft iedereen wel een mening’’, zegt raadslid Bob Vastenhoud, die samen met Olaf McDaniel als boegbeeld optreedt van lijst 1. ,,Of het nu om betaalbare starterswoningen gaat, ouderenhuisvesting, hoogbouw of parkeergemak, het raakt ons allemaal. Ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen willen we de meningen in de wijk peilen. De gemeenteraad oordeelt over bouwplannen en kan ideeën van dorpsgenoten goed gebruiken. Soms nodigen de gemeente inwoners uit, liever nog trekken wij de wijk in.’’

Tegenwoordig doen GroenLinks en de PvdA dat in Leiderdorp gezamenlijk, want in aanloop naar de verkiezingen besloten zij met kandidatenlijst en programma te bundelen. Olaf McDaniel: ,,Het is logisch om dan ook met elkaar de wijk in te gaan. Twee weten meer dan een, en met twee partijen optrekken is bovendien gezellig. GroenLinks heeft jarenlange ervaring met wijkacties, waarbij raadsleden en partijgenoten de buurt meteen van afval verlossen. De afvalgrijpers gaan zaterdag natuurlijk ook mee, maar vooral de inhoud van de gesprekken telt.’’

 Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nlof 06 38 03 01 52).





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan