04september

Leiderdorpse PvdA en GroenLinks bundelen de krachten en gaan samen aan de slag

PvdA Leiderdorp en GroenLinks Leiderdorp nemen met een gezamenlijke kandidatenlijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Door: de redactie

Op vrijdagavond 3 september jl hebben zowel de leden van PvdA als de leden van GroenLinks tijdens hun algemene Ledenvergaderingen unaniem hun steun uitgesproken voor deze nieuwe vorm van samenwerking. 

Sinds maart hebben beide partijen ideeën uitgewisseld over een gezamenlijke deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met een positieve afloop, die ook door de leden werd omarmd. Fractievoorzitters Bob Vastenhoud (GroenLinks) en Olaf McDaniel (PvdA) zijn verheugd over de samenwerking. Het gezamenlijk optrekken richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 wordt gezien als een logische vervolgstap. Vastenhoud: “Het gedachtegoed van de twee partijen toont erg veel overeenkomsten. We zoeken al jaren steeds meer de samenwerking op.” McDaniel: “Door onze krachten te bundelen kunnen we meer energie steken in onderwerpen als de nieuwe omgevingswet, het energievraagstuk, woningnood en jeugdzorg.’’

Beide fracties bezetten momenteel ieder drie raadszetels. Bob Vastenhoud: ”Voeg je die samen, dan kun je bij de collegevorming eerder het voortouw nemen.’’ Olaf McDaniel voegt daaraan toe: ”Voorheen viel er altijd wel een van onze partijen buiten de boot, of - erger nog - allebei. Met elkaar lukt het ongetwijfeld beter om Leiderdorp socialer en groener maken. ’’

De gezamenlijke kandidatenlijst betekent niet dat de twee partijen gaan fuseren. Of dat in een later stadium wel gebeurt, hangt mede af van de keuzes die de landelijke PvdA en GroenLinks maken. Ook de beide Tweede Kamerfracties zoeken momenteel toenadering om hun invloed in de politieke arena te vergroten.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan