14maart

Ombudsteam PvdA Leiderdorp helpt mee tegen eenzaamheid

Het Ombudsteam PvdA Leiderdorp neemt deel aan een coalitie dat het probleem eenzaamheid meer zichtbaar gaat maken. Deze “Coalitie tegen Eenzaamheid Leiderdorp, onder leiding van Incluzio Leiderdorp, wil mensen meer bewust te maken van eenzaamheid. Daarnaast heeft het ook het doel om eenzaamheid eerder te signaleren, het meer bespreekbaar te maken en Leiderdorpse inwoners te ondersteunen als zich eenzaam voelen.

Door: de redactie

Het Ombudsteam PvdA Leiderdorp ontving enkele meldingen van eenzaamheid van Leiderdorpse inwoners. Door hen te helpen kwam het Ombudsteam in aanraking met de Coalitie tegen Eenzaamheid. Het Ombudsteam vindt het van groot belang dat ook zij zich kunnen inzetten in de strijd tegen eenzaamheid en de Leiderdorpse inwoners verder kunnen helpen.

Inmiddels zijn er een aantal verkennende bijeenkomsten geweest met de deelnemende partijen. Dit zijn naast het Ombudsteam en Incluzio, Activite, B plus C, gemeente Leiderdorp, Gemiva – SVG, GGD Hollands Midden, Stichting Lumen Holland Rijnland en zorgorganisatie Zorg-vuldig. Zij gaan een vervolg geven aan de verdere uitvoering.

Wat gaan zij precies doen? 

In gezamenlijkheid wil de coalitie eenzaamheid aanpakken door:

  1. Zorg te dragen dat eenzaamheid lokaal op de agenda staat en inwoners er kennis over hebben.
  2. Zorg te dragen dat eenzame mensen gesignaleerd en gevonden worden.
  3. Zorg te dragen dat er een concreet aanbod aanwezig is voor mensen die eenzaam zijn.
  4. Zorg te dragen dat  het aanbod van voldoende kwaliteit is.
  5. Zorg te dragen dat er een goede samenwerking is tussen mensen en organisaties die eenzaamheid willen aanpakken.
  6. Zorg te dragen dat iedereen informatie over eenzaamheid en het aanbod goed en gemakkelijk kan vinden.

Meer weten over de werkzaamheden van het Ombudsteam. Zij zijn ook te bereiken via email ombudsteam@pvdaleiderdorp.nl of telefonisch +316 48 26 17 40.

Algemene informatie over de Coalitie tegen Eenzaamheid Leiderdorp is op te vragen bij Robert van Egmond via email jdevries@incluzio.nl.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan