26mei

Motie PvdA/ GroenLinks opvang kinderen Lesbos aangenomen

“De situatie in Griekenland en de coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen, zeker voor kinderen zonder ouders. Dat leidt tot schrijnende situaties en heeft ons doen bewegen tot deze motie. Wij zijn bereid om kinderen, indien nodig, te helpen.” Zo sprak PvdA-raadslid Joyce van Reijn zich gisteravond uit tijdens de gemeenteraad.

Door: de redactie
PvdA heeft met steun van GroenLinks een motie ingediend dat Leiderdorp openstaat voor de opvang van alleenstaande kinderen die momenteel onder andere op het Griekse eiland Lesbos verblijven. Gisteravond is deze motie aangenomen nadat een grote meerderheid van de gemeenteraad zijn steun uitsprak. Alleen de VVD stemde tegen. 

Joyce van Reijn kijkt tevreden terug: “Wij zijn blij met de overwegende brede steun voor de motie. Het gaat om de gedachte erachter en het uitdragen daarvan. 
De raadsvergadering van gisteravond kan hier worden teruggekeken.
Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan