19maart

Blog: Ga stemmen, ook voor de waterschapsverkiezingen

Ik wil beginnen met stil te staan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen gisteren in Utrecht. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden en andere betrokkenen. Hoe raar het ook is en voelt, toch zijn er morgen verkiezingen. Een vorm van onze democratie, onze rechtstaat, die we moeten koesteren. We stemmen niet alleen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen.

Door: Olaf Mc Daniel

Afgelopen vrijdagavond was ik te gast bij onze lokale radio Unity.nu. Het ging -uiteraard- over de verkiezingen morgen. En over het feit dat ik kandidaat ben voor het Hoogheemraadschap Rijnland tijdens de waterschapsverkiezingen. 

“Waarom weten zo weinig mensen iets van de waterschappen?” was een eerste terechte vraag. “Omdat we gewend zijn dat het met het water in ons land altijd goed gaat” was mijn voor de hand liggende antwoord. Het is een beetje de tragiek van het succes van de waterschappen: we zijn in de afgelopen eeuwen zo goed geworden in watermanagement, dat we ons eigenlijk niet meer kunnen voorstellen dat het mis gaat. 

“Maar zijn er dan wel verschillen in de politieke programma’s van de aan de verkiezingen deelnemende partijen?” was de tweede vraag. Mijn antwoord was: “die zijn er zeker”. Want hoe je het ook wendt of keert, ook in de waterschappen zijn er verschillende belangen. Denk bijvoorbeeld aan het grondwaterpeil, geld en inzet op duurzaamheid! Allemaal onderwerpen waarin de belangen en opvattingen verschillen. De PvdA wil vooral dat iedereen recht heeft op veilige dijken en droge voeten, en dat we rekening hiervoor eerlijk kunnen verdelen. Dat we investeren in klimaataanpak en duurzaamheid. Dat we luisteren naar de mensen en hun initiatieven. Kortom, inzetten op het bestaan van de huidige én toekomstige generaties!  

Laat uw mening horen en ga naar de stembus.. met 2 stempassen. 

Olaf McDaniel

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan