30januari

PvdA werkt aan betaalbare huisvesting voor iedereen

De kreet van Jan Schaefer uit 1978: “In geouwehoer kun je niet wonen” is anno 2018 actueler dan ooit. De behoefte aan betaalbare woningen in de sociale sector en in de vrije sector blijft toenemen.

Door: Sophie Eversteijn

Door de crisis lagen veel bouwprojecten stil of kwamen ze helemaal niet van de grond. Daardoor is er voor veel mensen geen passende woonruimte meer te vinden. Starters en mensen met een minimum inkomen staan jarenlang op wachtlijsten. Voor mensen die net iets teveel verdienen voor een sociale huurwoning, zijn er geen betaalbare huur- of koopwoningen op de vrije markt. Dat moet en kan anders en beter!

De PvdA eist dat bij alle woningbouwprojecten voor ruim een derde deel (35%) betaalbaar en sociaal gebouwd wordt. Ook moet gekeken worden naar onder meer herstructurering van lege kantoorpanden.

PvdA wil de balans terug in de woningmarkt

De woningmarkt is compleet uit balans. De lokale partijen moeten elkaar vinden en samen afspraken maken over bouwen, ontwikkelen en investeren. De PvdA wil in die discussie graag een steentje bijdragen.

Het kan niet zo zijn dat er in Leiderdorp straks voornamelijk mensen wonen met een dikke portemonnee. Een dorp of stad leeft pas echt als er plaats is voor alle lagen van de bevolking. Een reeele afspiegeling van de maatschappij voorkomt dat we straks in een Yuppie-dorp wonen.

PvdA is voor meer aandacht voor wonen en zorg

Met meer aandacht voor speciale voorzieningen in huis, kunnen ouderen langer thuis blijven wonen.

Ook dorpsgenoten uit begeleid wonen en maatschappelijke opvang verdienen een goede huisvesting en passende ondersteuning.

Daar wil de PvdA zich sterk voor maken.

Help daaraan mee en geef ons uw stem op 21 maart!

foto: poster uit 1978





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan