01januari

Verkiezingsblog 3: Make local great again, en de verschillen in de Leiderdorpse politiek

Op 21 maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraden en alle partijen, ook in Leiderdorp, lopen we zich daarvoor langzaam maar zeker warm.

Door: Olaf Mc Daniel

Extra leuk is dit jaar de poging van onze regionale zender “Unity” om onder de titel “Make local great again” de bewoners van onze regio duidelijk te maken dat standpunten van landelijke politieke partijen niet per sé (of vaak per sé niet!) maatgevend (zouden moeten) zijn voor lokale keuzes. En terecht!

In Leiderdorp doen we bovendien dit jaar mee met het Kieskompas om onze inwoners te helpen om lokale vraagstukken te duiden. Daartoe werden door een extern bureau zo’n 200 stellingen gehaald uit de lokale verkiezingsprogramma’s en een kleine 50 daarvan leveren voldoende verschillen op te leveren om in het kompas te worden opgenomen. Waar zitten de verschillen? Vooral op het gebied van bestuur, duurzaamheid en groen, economie en financiën, sociale zaken, sport, verkeer en vervoer, bouwen en zorg. Kortom: eigenlijk op alle belangrijke lokale onderwerpen.

Er is dus wel degelijk iets te kiezen! Naar de inhoud, maar -en misschien wel belangrijker- in het antwoord op de vraag: wat krijgt een partij in de praktijk nu werkelijk voor elkaar? Want mooie dingen beloven is een stuk eenvoudiger dan het in de praktijk waarmaken!

Het verkiezingskompas zal een kleine maand voor de verkiezingen online zijn. Maar in mijn VLOGS en BLOGS zal ik de komende weken vast ingaan op een aantal pregnante verschillen.

Olaf McDaniel, lijsttrekker PvdA Leiderdorp

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan