01december

Verkiezingsblog 1: Een kerncentrale in de Houtkamp?

Door Olaf McDaniel, lijsttrekker PvdA en wethouder in Leiderdorp

Door: Olaf Mc Daniel

De campagnes zijn weer begonnen en onze lokale VVD is als eerste gestart met het bestoken van de bevolking met politieke waarnemingen en fraaie beloften. Al enkele weken worden we verrast en vergast met een serie borden langs de weg. Er was er al eentje waarbij de letters bewust zo klein waren (Als u dit kunt lezen staat u weer in de file) met gevaar voor kop-staart botsingen die in aanmerking komt voor een vroege originaliteitsprijs. Maar een ander bord geeft te denken: Zwembad en bibliotheek blijven open. Het wekt de indruk dat er in de Leiderdorp op dit moment enige discussie is over het voortbestaan van de bibliotheek en/of het zwembad. Dat is een schoolvoorbeeld van “fake news”, want sinds 2010 is er niet meer over het zwembad gediscussieerd en als één partij zich niet druk heeft gemaakt over de bibliotheek dan is het toch de VVD die (onder aanvoering van D66) het budget van de bibliotheek in 2016 met bijna 200.000 euro kortte. Het nieuwe college (D’66 sinds 1 november 2016 vervangen door PvdA en LPL) slaagde er gelukkig in deze korting te halveren.

Verkiezingsborden met halve waarheden of hele leugens? Dat heeft onze gewaardeerde coalitiepartner de VVD toch helemaal niet nodig? Wij waarschuwen toch ook niet voor zaken die helemaal niet aan de orde zijn zoals een kerncentrale in de Houtkamp?

Kerncentrale?

Lokale politiek gaat, net zoals in de landelijke politiek, over verschillende standpunten tussen partijen. En die zijn er ook in Leiderdorp genoeg! Laten we proberen de kiezer daarin mee te nemen en te ondersteunen om een serieuze lokale keuze mogelijk te maken! Om met een variant van het VLOG van Unity-TV te spreken: make local great –and reliable- again.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan