16juli

PvdA afdeling Leiderdorp dankt Vrijwilligers noodopvang vluchtelingen.

Nu de noodopvang op de ROC - LOKATIE binnenkort, veel vroeger dan verwacht, gaat sluiten, vindt de PvdA afdeling Leiden het een moment om allen die betrokken zijn bij het goed laten verlopen van dit project, te danken voor hun inzet.

Door: de redactie


Dat geldt voor de professioneel betrokken ambtenaren en COA medewerkers, maar vooral ook voor de vele vrijwilligers die het verblijf van de oorspronkelijk 320 asielzoekers zo aangenaam mogelijk hebben gemaakt.

Met name de inzet van de leden van de "coördinatiegroep vrijwilligers noodopvang " verdienen een grote pluim voor hun grote bevlogenheid en inzet. Een groepje Leiderdorpers die in korte tijd een hechte samenwerking tussen de COA medewerkers en de vele, eveneens zeer gemotiveerde vrijwilligers, tot stand brachten. Daarmee gaven ze de bewoners van de noodopvang de grootst mogelijke ontvangst en maakten ze hun verblijf in Leiderdorp tot een vriendelijk, fijne en veilige plek, waar de kinderen goed werden opgevangen op scholen en de ouderen een start konden maken met het aanleren van de Nederlandse taal en gewoonten.

De waardering van de PvdA gaat ook uit naar de bewoners in de omgeving van het ROC gebouw. Aanvankelijk was er enige vrees voor overlast, maar die vrees werd niet bewaarheid. Ook de omwonenden in de flats, de wijk Buitenhof en de wijk achter de Oude Spoorbaan gaven hun medewerking waar dat nodig was.

HARTELIJK DANK,

Bestuur en leden PvdA Leiderdorp





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan