02april

Buitensporig.

Peter Wakkie, commissaris en voorzitter beloningsbeleid van de ABN AMRO stapt op. Hij lijkt zich de kritiek van buitenaf aan te trekken. Niets in minder waar, want ook bij zijn vertrek blijft hij volhouden dat dit verantwoord en zeker ook rechtvaardig beleid is.

Door: Eric Majoie

De Volkskrant verwijt hem dat hij weliswaar naar de letter gelijk mag hebben, maar absoluut de antenne mist voor wat in deze tijd sociaal aanvaardbaar en vooral rechtvaardig is. Als sociaal democraat, vraag ik mij werkelijk af wanneer de nieuwe leiders die inhoud en richting moet gaan geven aan de komende decennia – “the new world so to speak” – en masse opstaan en het evenwicht in onze samenleving gaan herstellen. Toch lijkt dit niet te gebeuren. Het zal waarschijnlijk nog twee kabinetsperioden duren voordat de turnaround in ons denken en doen ten aanzien van wat redelijk is en niet, drastisch verandert en alle ‘zelfverrijkers’ een betreurenswaardige minderheid vormen. Betreurenswaardig omdat hun toenmalig excessief gedrag hen slechts windeieren heeft opgeleverd: de confrontatie met hun geweten. En dat komt hard aan!

Eric Majoie

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan