12februari

Reken op 19 maart af met de VVD Sportnota!

In Brokjes van 5 februari jl. hekelt Frans Brocken het standpunt van alle politieke partijen over de Leiderdorpse sport. De politiek laat de sportverenigingen in de kou staan, geen partij zegt iets over het nieuwe clubhuis van RCL en aan de sportnota durft de politiek zich zo vlak voor de verkiezingen niet te branden. Een uitdaging die we graag aannemen!

Door: Olaf Mc Daniel

Eerst de sportnota: één van de mislukte projecten van de VVD wethouder Ziverentant. Vier jaar vruchteloze discussie en ruzie met de sportverenigingen. Wat de PvdA betreft: in de prullenbak met dit document en in 2014 snel met een werkbare visie komen.

Geen bezuinigingen op de sport, integendeel! De decentralisatie van het Jeugdbeleid, de AWBZ en de Participatiewet bieden de gemeente een uitstekende gelegenheid om sport actief als preventief instrument in te zetten. Een gouden kans die een nieuw college met 2 handen moet aanpakken!

En daarin past ook een bijdrage van de gemeente aan de multi-functionele nieuwe accommodatie op het terrein van RCL dat tevens het nieuwe clubhuis wordt. Zo denkt RCL er zelf ook over: van uitsluitend een voetbalclub naar een organisatie met een veel breder pakket aan maatschappelijke dienstverlening.

De afgelopen jaren is er tot grote ergernis van de sportverenigingen door het VVD college gepoogd om bezuinigingen door te voeren via de sportnota. Een nota zonder visie en zonder oog voor de rampzalige consequenties voor de sportvoorzieningen in ons dorp. Dat moet anders en op 19 maart is er dan ook voor de sport echt wat te kiezen!

Olaf McDaniel en Eric Majoie, PvdA fractie.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan