17januari

Onze raadsleden staan er niet alleen voor

Je zal er maar aanstaan in een kleine fractie. Bergen leesvoer, raads- en commissievergaderingen, informatieavonden, werkbezoeken en ga zo maar door. De raadsleden doen dat werk doorgaans naast een vaste baan. Zo ook Olaf McDaniel en Joyce van Reijn. Ze zijn blij met de steun van hun burgerraadsleden, sinds kort vier in getal.

Door: de redactie

Benoemde politicus

Een burgerraadslid, elders ook wel duoraadslid, buitengewoon commissielid, fractievertegenwoordiger of steunfractielid genaamd, is een benoemde politicus.  De vier PvdA-burgerraadsleden maken officieel deel uit van onze fractie, maar ze zijn niet gekozen in de gemeenteraad. Ze ondersteunen Olaf en Joyce met hun werkzaamheden en hebben een beperkte bevoegdheid. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet deelnemen aan de beraadslagingen en de stemmingen in de raad.

Burgerraadslid Jan Reijken

Burgerraadslid Jan Reijken neemt even pauze tijdens de eerste commissievergadering in het nieuwe jaar.

Benoemd op voordracht

Het PvdA-viertal is in de raadscommissies benoemd op voordracht van onze  fractievoorzitter. Daartoe hebben ze de eed of de gelofte afgelegd betreffende geheimhouding. Toen dat was gebeurd, hoorden ze er officieel bij. Ze nemen nu deel aan de beraadslagingen van commissies, ook aan het besloten beraad. Verder kunnen ze alle stukken inzien die ook de raadsleden ter beschikking staan.  Binnen de commissies is de taakverdeling van onze burgerraadsleden is als volgt:

  • Ramon Thunnissen: regio commissie
  • Roeland Schmidt: commissie ruimte (in het bijzonder verkeer, woningbouw en toekomstvisie Leiderdorp)
  • Eric Majoie: commissie bestuur en maatschappij (in het bijzonder sport en shared service center)
  • Jan Reijken:  commissie bestuur en maatschappij (in het bijzonder sociale zaken)

De Burgerraadsleden Eric Majoie en Roeland Schmidt

De burgerraadsleden Eric Majoie (l) en Roeland Scmidt (r) toosten met een 'roos in de vuist' op een succesvolle verkiezingscampagne.

De fractie op de foto met twee burgerraadsleden

De burgerraadsleden Roeland Schmidt (uiterst links) en Eric Majoie (uiterst rechts) op de foto met de PvdA Fractie (Olaf McDaniel en Joyce van Reijn).


Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan