06januari

Geen gebrek aan kandidaten voor PvdA-Leiderdorp

Fractievoorzitter McDaniel kijkt terug op een 'geslaagde operatie'

Door: Olaf Mc Daniel

Het werven van raadsleden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart blijkt dit verkiezingsjaar in tal van Nederlandse gemeenten moeilijker dan ooit te zijn. In zo'n twintig gemeenten moeten politieke partijen zelfs afzien van deelname, omdat er onvoldoende kandidaten zijn voor het raadslidmaatschap. Dit blijkt uit een enquete die de Vereniging van Griffiers op verzoek van het tv-programma Nieuwsuur heeft gehouden onder de aangesloten leden. Dat werpt de vraag op hoe de kandidatenlijst van PvdA-Leiderdorp tot stand is gekomen. Fractievoorzitter Olaf McDaniel kijkt terug op een geslaagde operatie.

“We hebben er geen enkele moeite mee gehad een lijst van twaalf enthousiaste en serieuze kandidaten samen te stellen. Er heeft zelfs nog een wisseling plaatsgevonden omdat een oudere kandidaat graag plaatsmaakte voor een jongere toen die zich meldde. In de tweede week van december was alles rond en konden we de ploeg op de foto zetten.

Comfortabele situatie

We hebben in theorie dus nog kandidaten over. Een comfortabele situatie, die ruimte biedt. Als er bijvoorbeeld kandidaten in de raad gekozen worden die nu burgerraadslid zijn, of een functie hebben in het bestuur, kunnen de ontstane vacatures gemakkelijk weer worden ingevuld.

Vers bloed

De kandidatenlijst bestaat voor een deel uit ervaren oudgedienden, die in het verleden al bewezen hebben hun mannetje (of vrouwtje) te staan. Deels hebben we ook vers bloed binnen de gelederen, mensen die van buitenaf komen en 'fris' tegen de Leiderdorpse politiek aankijken. Al met al komen we met een aantrekkelijke lijst van kandidaten voor de dag. Daar durf ik het de komende vier jaar wel mee aan, als de kiezer dat wil.

Jongeren

De eerlijkheid gebied om te zeggen dat we graag zouden zien dat meer jongeren zich bij PvdA-Leiderdorp aansluiten. Daar gaan we ook aan werken, duidelijk maken wat we hier als partij voor jongeren kunnen betekenen, samen met jongeren. Het streven is de gemiddelde leeftijd van kandidaten voor toekomstige verkiezingen wat omlaag te brengen. Maar, zoals onze voorzitter Jenny Thunnissen opmerkte tijdens de vaststelling van de kandidatenlijst, is die lijst wel een goede afspiegeling van de Leiderdorpse bevolking. En dat is ook van belang”.

De kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2014

van links naar rechts: Fred van der Vos, Eric Majoie, Bart Hollands (zittend), Joyce van Reijn, Roeland Schmidt, Hennie Bavelaar, Olaf McDaniel (zittend), Anita Dutour Geerling, Sophie Eversteijn, Ramon Thunnissen en Oscar Menger

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan