02januari

Meer werk voor iedereen

“Meer diversiteit in werk trekt ook jonge mensen, waaraan ons dorp dringend behoefte heeft”

Door: Eric Majoie

                                                                              Nader beschouwd

Geen verkiezingsretoriek, maar overtuiging dat de landelijke politiek en zeker ook de lokale politiek jarenlang onvoldoende heeft geïnvesteerd in 'human capital', menselijk kapitaal.

Als human capital professional en politicus in spé weet ik dit maar al te goed. Men heeft de mond vol van doen wat je leuk vindt, waar je goed in bent, je talenten benutten en vooral te zijn wie je wilt zijn; maar blijft het niet veelal bij mooie woorden?

Het wordt de hoogste tijd voor heldere daden. ‘Zeggen wat je van plan bent te gaan doen en vooral ook doen wat je zegt’. Hierbij hoort ook het eerlijke verhaal vertellen en steeds maar weer uitleggen waarom bepaalde maatregelen nodig zijn en wie verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke uitvoering.

kanteling

Een actief werkgelegenheidsbeleid gericht op innovatie, investering in mensen en het stimuleren van het sociaal ondernemerschap kan de gewenste kanteling in de wijze waarop wij decennia lang onze maatschappij hebben ingericht èn geleid ingrijpend doen veranderen.

nieuwe politici

Nieuwe politici en authentieke leiders zijn nodig! Praktisch ingestelde visionairs die het verschil werkelijk weten te maken. Duidelijk, doel- en oplossingsgericht, eerlijk en transparant voor alle werkenden en niet-werkenden in onze gemeente.

jonge gezinnen

Niet makkelijk willen 'scoren' met vluchtige maatregelen gericht op een deel van de bevolking, maar vooral ook structureel beleid ontwikkelen en initiëren, gericht op alle niveaus binnen onze gemeente. Meer diversiteit in werk trekt ook jonge gezinnen aan; jonge mensen waaraan ons dorp zo dringend behoefte heeft. De komst van de IKEA vestiging bijvoorbeeld is een stimulans voor de werkgelegenheid in ons dorp. In ons verkiezingsprogramma 2014-2018 leest u meer over onze aanpak op het gebied van werkgelegenheid.

Eric Majoie, januari 2014

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan