30december

Wie zijn onze kandidaten, en wat drijft hen?

Een nadere kennismaking met de kandidaten op onze lijst. Wie zijn ze, en wat motiveert ze?

Door: de redactie

Gezicht Olaf Mc Daniel

Plaats 1 - Olaf McDaniël - Lijsttrekker en Fractievoorzitter

"Een dorp als het onze is nooit af!

Het is leuk werk om zo dicht bij het dagelijkse leven in de politiek werkzaam te kunnen zijn. En een dorp als het onze is nooit af! Er zijn nog veel uitdagingen in Leiderdorp en welke coalitie er na de verkiezingen ook komt, ze zullen geconfronteerd worden met het achterstallige bestuurlijke onderhoud en de besluiteloosheid die dit VVD college nalaat. Om nog maar te zwijgen van de grote uitdaging van 2015 en verder: de decentralisatie van allerlei belangrijke voorzieningen voor de burger en de invoering van de 'participatie-samenleving'.

Reden genoeg voor mij persoonlijk om nog eens vier jaar bij te tekenen als de kiezer het wil.

 

Gezicht Joyce van Reijn

Plaats 2 - Joyce van Reijn

 “Kansen voor iedereen en zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij als volwaardig lid”

 Mensen een perspectief bieden en kans op ontwikkeling zorgt voor heel veel potentie in de samenleving. Goed onderwijs, goede zorg en een goed vangnet voor als het, soms voor even, niet lukt is wat mij betreft een essentieel onderdeel van een zichzelf respecterende samenleving. Daar wil ik voor staan en me voor inzetten. Dat is ook waar de PvdA voor staat. Het credo ‘De sterkste schouders de zwaarste lasten’ is mij dan ook uit het hart gegrepen. Daar wil ik een bijdrage aan leveren. 

 

Roeland Schmidt staand

Plaats 3 - Roeland Schmidt

"Keuzes op een eerlijke en sociale manier maken"

Sinds 2006 ben ik burgerraadslid voor de PvdA. Behalve door het sociaal democratische gedachtengoed voel ik mij ook sterk aangesproken door de persoonlijke politieke stijl van de Leiderdorpse PvdA: nuchter, resultaatgericht, met gedegen kennis van de inhoud en altijd financieel solide. De gemeentepolitiek is geen plaats voor politieke scherpslijperij. Zeker met alle nieuwe taken die de gemeente naar zich toe krijgt, is de PvdA vooral gericht op constructieve samenwerking. Die nieuwe situatie zal soms lastige keuzes vragen. Met steun van de burgers van ons mooie dorp wil ik eraan bijdragen dat we, ook als het lastig wordt, die keuzes op een eerlijke en sociale manier blijven maken.

 Gezicht van Eric Majoie

Plaats 4 - Eric Majoie

“Een lokale samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt en een zinvolle bijdrage kan leveren; dat is waar ik mij voor wil inzetten”

Ik ben ervan overtuigd, dat er maar één antwoord is op de te lang voortslepende economische en financiële crisis en de daarmee gepaard gaande onrust en onvrede en dat is; in verbondenheid samenwerken aan een ‘Nieuwe Wereld’. Een meer evenredige verdeling van werk, zorg en inkomen. Nieuwe perspectieven voor iedereen!

Een lokale samenleving waarin zo veel mogelijk mensen gelukkig zijn en de kans krijgen in hun eigen onderhoud te voorzien.
Ik wil mij met hart en ziel inzetten om dit voor velen zowel jong, oud als bejaard te realiseren.

Waarom? Omdat ieder mens ertoe doet!!

 Sophie Eversteijn staand

Plaats 5 - Sophie Eversteijn

“Ik ben er trots op een echte Leiderdorper te zijn”

Als nieuwkomer vanuit Den Haag heb ik Leiderdorp al snel in mijn hart gesloten. De lijnen zijn hier kort. Je legt gemakkelijk contact met de politiek, het verenigingsleven en met maatschappelijke zaken. Het 'inburgeren' verliep heel voorspoedig en ik ben er trots op een echte Leiderdorper te zijn.

Door mij aan te sluiten bij de PvdA-Leiderdorp, hoop ik mij mede te kunnen inzetten voor het behoud van al het goede dat Leiderdorp ons biedt en voor een voorspoedige toekomst van ons allemaal.

 

Gezicht van Bart Hollands

Plaats 6 - Bart Hollands

“Ik wil me met grote energie inzetten voor de Leiderdorpse gemeenschap, zoals ik ook in het verleden heb gedaan”

Mijn motivatie om weer actief in het politieke spel te spelen is dat ik me met grote energie wil inzetten voor de Leiderdorpse gemeenschap, zoals ik in het verleden heb gedaan. Ik heb reeds acht jaar in de gemeenteraad gezeten. Belangrijke punten vind ik: jongeren, goed openbaar vervoer voor iedereen, goede voorzieningen en goede zorg voor hen die dat nodig hebben.

Ook de verkeersafwikkeling over goed geasfalteerde wegen met goede doorstroming vind ik van belang om de verkeersdruk en uitlaatgassen voor de inwoners van Leiderdorp te verminderen. 'PvdA Leiderdorp voor iedereen' wil dat voor u waarmaken. Ik maak me daarvoor sterk!





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan