10februari

Ik ga 17 maart PvdA stemmen, en wel hierom…

Beste lezer, Goed dat we uw interesse voor de PvdA hebben weten te wekken. U gaat binnenkort onder bijzondere omstandigheden naar de stembus, u machtigt iemand of u stemt via de post. Inmiddels is bekend dat 37 partijen mee zullen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Er valt dus veel te kiezen. Keuzestress? Niet nodig, wij stellen u graag voor aan de Partij van de Arbeid.

Door: Erik Zandvliet

In Nederland is het druk, kennen we grote uitdagingen, doen we het samen en kan iedereen helpen.

In Nederland wonen we met veel mensen op een vierkante kilometer. In zo’n drukke samenleving is het efficiënt als je met elkaar doelen weet te bereiken, liefst samen zaken weet op te lossen. Zeker als er niet met twee of drie partijen valt te regeren, maar als er vijf, zes of misschien nog meer partijen nodig zijn voor een meerderheid in de Tweede Kamer. De PvdA kan goed samenwerken met diverse partijen, in Rutte-II zelfs met de VVD. In zware financiële tijden heeft de PvdA toen verantwoordelijkheid moeten nemen, impopulaire maatregelen moeten nemen om het ‘overheidsschip’ weer op koers te brengen. De PvdA is namelijk - in tegenstelling tot sommige andere partijen - niet een ‘stuurman aan wal’ die gratuit roept hoe het van de veilige wal allemaal beter kan. De PvdA beschikt over goede bestuurders, die niet zozeer partijen uitsluit, maar wel bepaalde ideeën. Als je gezamenlijk naar oplossingen zoekt, is het natuurlijk onwenselijk om op voorhand delen van de samenleving uit te sluiten.

Besturen doe je integer en met verstand van zaken

Er gaan in Nederland veel dingen goed, kunnen veel dingen beter en gaan er ook dingen écht verkeerd. Dingen die echt verkeerd gaan zijn onder meer de recente toeslagenaffaire, de aanpak van de (sociale) woningbouw in Nederland, de aanpak van de coronacrisis, de aanpak van duurzaamheids-/klimaatproblematiek, het herstel van de aardbevingsschade in Groningen en een eerlijker verdeling van de welvaart in ons land. Opvallend is dat integer besturen vanuit een ideologie met een gezonde mix van verstand en ervaring niet meer vanzelfsprekend lijkt. De toeslagenaffaire heeft bij de PvdA recent geleid tot openlijke excuses van de (toen nog) partijleider en tot het opstappen van de partijleider als lijsttrekker. Dat is heftig, vergt zo vlak voor de verkiezingen wat improvisatie, maar getuigt in ieder geval van integriteit (die bij andere partijen vaak minder vanzelfsprekend is). Daarom maakt de PvdA zich hard om deze problemen aan te pakken. De aanpak van de problemen op de woningmarkt is een aanfluiting. Er is een enorm tekort, er wordt veel te weinig gebouwd en de huren rijzen de pan uit (de D66-minister ging pas na zware druk van o.m. PvdA akkoord met een maximering van de huurverhoging). Een coronacrisis managen is een enorme bestuurlijke en logistieke uitdaging waar de coalitie zowel bestuurlijk, maar duidelijker nog logistiek niet in slaagt (verstrekking beschermende uitrusting voor de zorg, de waardering voor onze zorgmedewerkers, slechts applaus en na lang aandringen een incidentele bonus en het niet ‘op stoom’ kunnen brengen van het vaccinatieproces). Aan de aardbevingsschade in Groningen is tot nu toe meer geld aan juristen dan aan gedupeerden besteed. Gelukkig blijft PvdA-er Henk ‘luis-in-de-pels’ Nijboer het hier goed voor de gedupeerden opnemen. Van bestuurlijke kracht getuigt de aanpak van PvdA-er Frans Timmermans op Europees niveau. Met zijn ambitieuze aanpak, de ‘Green Deal’ toont hij lef en visie. Bij uitvoering zal deze ‘Green Deal’ een belangrijke bijdrage aan de klimaatuitdaging betekenen.Een eerlijkere verdeling van de welvaart speelt een belangrijke rol bij het bijeenhouden van onze samenleving. PvdA-er Paul Tang verricht hier op Europees niveau goed werk om belastingontwijking van vermogende particulieren en multinationals te beperken. Wat zij niet aan belasting bijdragen betalen u en ik immers extra.

De PvdA maakt het verschil op lokaal, provinciaal, landelijk en Europees niveau

Zoals hierboven al weergegeven heeft uw stem op de PvdA een krachtig effect. De PvdA speelt mee op alle bestuurlijke niveaus, beschikt over bestuurskracht, weet wat er speelt in alle lagen van de samenleving, zet niemand buitenspel en brengt oplossingen. Daarom stem ik in ieder geval PvdA. We moeten allemaal kunnen rekenen op een eerlijke toekomst.

Uw stem is waardevol. Geef uw stem de meeste kracht en stem 17 maart PvdA, óf nog beter: word lid.

Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan