03september

Blog Olaf McDaniel: Geen tijd voor Komkommertijd

De zomermaanden geven over het algemeen weinig politiek spannende verwikkelingen. Dat is dit jaar toch anders, want het College van Burgemeester en Wethouders heeft in augustus een definitief besluit kunnen nemen over de welzijnsorganisatie die vanaf 1 januari 2019 het welzijnslandschap in ons dorp voor een groot deel zal bepalen.

Door: Olaf Mc Daniel

Komkommertijd in de Leiderdorpse politiek?

De zomermaanden geven over het algemeen weinig politiek spannende verwikkelingen.

Natuurlijk: president Tromp trekt zich van seizoenen niets aan, onze buitenlandse zaken minister Blok zorgt voor flinke ophef en het nut van de afschaffing van de dividendbelasting wil maar niet landen. Maar lokaal, en zeker in Leiderdorp, is er gewoonlijk weinig tot niets aan de hand in de politieke zomermaanden.

Dat is dit jaar toch anders, want het College van Burgemeester en Wethouders heeft in augustus een definitief besluit kunnen nemen over de welzijnsorganisatie die vanaf 1 januari 2019 het welzijnslandschap in ons dorp voor een groot deel zal bepalen. En dat is een felicitatie waard voor wethouder Beekhuizen! Want daarmee is een ingewikkeld juridisch traject met een altijd lastige aanbesteding tot een goed einde gebracht.

Maar hoezeer het tot een goed einde brengen van deze aanbestedingsfase ook tot de verbeelding mag spreken, het echte werk gaat nu pas beginnen. En dat wordt een stuk ingewikkelder. Gaat de nieuwe organisatie er voor de start per 1 januari 2019 in slagen de expertise, verworvenheden en vooral de vrijwilligers van al die organisaties aan zich te binden ? En wordt de dienstverlening daarmee ook daadwerkelijk integraler, efficiƫnter en beter? Of gaan er de door sommigen gevreesde grote gaten vallen ?

Daarom zal dat het echte antwoord op de vraag of wethouder Beekhuizen dit huzarenstukje tot een goed einde brengt onverbloemd aanstaande december door de politiek gegeven worden. Wordt het een standbeeld voor haar of een smadelijke aftocht? De komende maanden komt het er echt op aan. Voor haar, maar -en belangrijker- voor de vele Leiderdorpers voor wie het welzijnswerk een belangrijke bijdrage levert aan hun kansen en levensvreugde.

Olaf McDaniel

Fractievoorzitter PvdA Leiderdorp

3 september 2018





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan