05februari

PvdA Leiderdorp zet in op een duurzame toekomst

PvdA Leiderdorp wil graag voorop lopen als het om duurzame energie gaat. Het afbouwen van ons gebruik van fossiele brandstof is een opgave die wereldwijd wordt opgepakt. Maar het begint op lokaal niveau, daar waar wij direct invloed hebben op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de energiesector.

Door: Sophie Eversteijn

Met PvdA-wethouder McDaniel aan het roer blijft het niet bij mooie plannen en ideeën op dit gebied, maar worden ze ook gerealiseerd. Zo zijn er de afgelopen tijd al vele zonnepanelen geplaatst op gemeentelijke gebouwen, in de Baanderij en op sportvoorzieningen in de Bloemerd.

Zonnepanelen worden ook aangelegd in de winter

(Foto: ook in de winter gaat de aanleg van zonnepanelen door)

Ook zullen nieuw te bouwen woningen op de locaties Driemaster en Brittenstein zonder gasaansluiting worden gerealiseerd.

Werken aan een duurzame toekomst vergt meer dan alleen het aanbrengen van zonnepanelen en het afbouwen van gasverbruik. De PvdA stimuleert de Leiderdorpers ook in het dagelijks leven verantwoord om te gaan met energie, onder meer door het bevorderen van een hogere afvalscheiding. Dat 'omgekeerd inzamelen' maakt Leiderdorp niet alleen schoner en duurzamer, maar bespaart ons op termijn ook kosten. Negentig procent van het huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Denk aan groente, fruit- en tuinmateriaal (gft), glas, textiel, papier en plastic.

Meer geld voor groen in ons dorp

Het groen in en om Leiderdorp is een van de belangrijke kwaliteiten die we met elkaar zo waarderen in onze leefomgeving. De jaren van bezuinigingen hebben het groen in Leiderdorp geen goed gedaan. Die trend is inmiddels gekeerd. Er is meer geld uitgetrokken voor onderhoud en beheer, zodat we meer werk kunnen maken van het groen in ons mooie dorp.

Veilige routes voor voetganger, fietser en automobilist

Of je nu loopt, fietst of de auto gebruikt, je bestemming moet goed en veilig bereikbaar zijn. Soms vergt dat aanpassingen, zoals bij de stoplichten op het Engelendaal, of haltevoorzieningen voor de bus (overdekt, met een fietsenstalling) die zorgen voor veilig openbaar vervoer. De Leidse Ring Noord die over de Oude Spoorbaan door Leiderdorp gaat lopen, zal in goed overleg met omwonenden netjes en veilig moeten worden ingepast, zodat verkeer van en naar de A4 voortaan buiten Leiderdorp om gaat en niet meer over het Engelendaal.





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan