18januari

Samenwerken en Verbinden

In haar nieuwjaarstoespraak sprak de burgemeester van Leiderdorp over samenwerken en verbinden. “Wij willen zo veel mogelijk en zo goed mogelijk met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties samenwerken voor ons Leiderdorp”; aldus mevrouw Driessen.

Door: Eric Majoie

Een begrijpelijk streven, vooral ook omdat dit naar mijn bescheiden mening al lang geen wens meer kan zijn, maar bittere noodzaak. Je zult wel moeten! Niet in de betekenis van dwangmatig, maar onontkoombaar voor het welslagen van een andere lokale samenleving. Een samenleving waarin de burger dáádwerkelijk centraal staat en de politiek ‘slechts’ faciliteert, ondersteunt en gemaakte afspraken bewaakt.

Op basis van de laatste berichtgevingen over het reilen en zeilen in onze lokale politiek, krijg ik helaas de indruk dat de meeste partijen – de coalitie niet in de laatste plaats - geen duimbreed toegeven en zich nog al te gemakkelijk verschuilen achter de onontkoombare bezuinigingsmaatregelen. Het meedenken laat staan samenwerken is nog lang geen gemeengoed!

Samenwerken en verbinden blijven inhoudsloze woorden zolang de politiek niet zelf het goede voorbeeld geeft en in meer dan mooie woorden en vrijblijvende aanmoedigingen laat zien dat zij er alles aan wil doen om van de beoogde transitie een succes te maken.

Eric Majoie web redacteur/ ondernemer HET





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan