24april

PvdA Leiderdorp organiseert pensioenbijeenkomst voor jongeren en ouderen

Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor mijn pensioen? Heb ik straks wel voldoende pensioen? Op welke leeftijd moet ik daarover gaan nadenken? Deze en nog veel meer vragen kunt u stellen tijdens de bijeenkomst op woensdag 14 mei.

Door: Jan Reijken

De bijeenkomst vindt plaats in de Dillenburgzaal van restaurant De Dijk, Ommedijk 120 in Leiderdorp, en vangt aan om 20:00 uur. U bent welkom vanaf 19:30 uur.

De organisatoren zien graag ouderen, maar zeker ook jongeren op deze bijeenkomst en heeft daarvoor een tweetal prominente en betrokken gastsprekers uitgenodigd en bereid gevonden naar Leiderdorp te komen.

Roos Vermeij, sinds 2006 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Zij is woordvoerster sociale zekerheid (AOW en pensioen) en werknemersverzekeringen en sinds november 2012 fractiesecretaris. Zij is tegen het loslaten van het solidariteitsprincipe in de pensioenwetgeving en door de pensioenfondsen.

Ook Jurriaan Kalf zal het woord voeren. Hij zit voor de ABVAKABO in het Verantwoordingsorgaan van het ABP. Als 22-jarige vertegenwoordigt hij de nieuwe generatie werknemers.

“De perceptie van mijn generatie is dat de pensioenpot leeg is als zij met pensioen gaan. Daarom is het belangrijk dat ook mijn generatie ambtenaren betrokken is bij het ABP”, zo stelt hij. Jurriaan combineert zijn kennis als beleidseconoom én de informatie en ervaring uit zijn netwerk bij de vakbond om zich in te zetten voor een duurzame pensioenregeling voor alle generaties bij het ABP. “Daarbij schuw ik een kritisch geluid of een fel debat niet omdat ik deze functie naar eer en geweten in wil vullen”, aldus de jeugdige Kalf, die werkzaam is bij het ministerie van Economische Zaken..

De leiding van de avond ligt in handen van de fractievoorzitter van PvdA Leiderdorp, Olaf McDaniël.

De toegang is vrij en vooraf aanmelden is niet nodig.

Roos Vermeij, Tweede Kamer lid PvdA

Roos Vermeij

Jurriaan Kalf, ABVAKABO

Jurriaan Kalf





Terug naar homepage

Sterk en Sociaal
Word nu lid!

Meld je nu aan